Jenoptik VarioCAM hr research 780

A termográfia elmélete

Alkalmazási területek

Termográfiai eszközök

Szolgáltatások

    Komplex épületdiagnosztika
    Villamos berendezések mérése
    Gépek termikus állpotfelmérése
    Ipari berendezések ellenőrzése
    Technológia, termékminőség
    Mérnöki szaktanácsadás

Szakmai előadások

Hőkép-galéria

Szakmai publikációk

Aktuális időpontok

Copyright: Rahne Eric 2007-2022
webmaster: erJogi nyilatkozat

A weboldal tartalmát szerzői jogok védik, ezért az írások, ábrák, valamint hő- és fényképek másolása, tárolása és publikációja csak a szerző előzetes írásos engedélyével megengedett.
Mérnöki szaktanácsadás

Amennyiben úgy érzi, hogy valamely üzemviteli, rezgésdiagnosztikai, méréstechnikai vagy műszeres probléma hosszú ideje nyomasztja, az eddigi megoldásokra tett kísérletek inkább helyben járásnak tűnnek, vagy "csak" egyszerűen nem tud - idő ill. szakember hiányában - a feladatmegoldásra koncentrálni, keressen fel bennünket bizalommal.

Megítélésünk szerint mai rohanó világunkban fölösleges - és természetesen lehetetlen - mindenkinek végigjárni képzettségétől eltérő szakterületen a tapasztalatszerzés rögös, sokszor kínlódásokkal teli útját. A megfelelő szakemberek - feltétlenül szükséges mértékű - bevonásával jelentős mennyiségű idő és energia takarítható meg. A mérési szakértői tevékenységeinken túl kínálunk önnek egy problémaorientált szolgáltatást, melynek keretében nem csak egy-egy részfeladat megoldása a cél, hanem teljes körű, minden részletre kiterjedő, a lehetőségek szerint optimalizált megoldás.

Szakmai hátterünk

Munkatársaink magasan kvalifikált, több évtizedes gyakorlattal rendelkező elismert rezgésdiagnosztikai mérnökök VAT1 és VAT2 vizsgával ill. németországi és amerikai gépdiagnosztikai képesítéssel. Gyakorlati tapasztalataikat az ipar különböző - a gyógyszeripartól a papíriparon át az energetikai szektorig - területein gyűjtötték be. Jelen voltak és aktívan közreműködtek rengeteg különböző nagyságrendű, bonyolultságú probléma megoldásában. Foglalkoztak turbógépcsoportok alapozási hibáinak feltárásától kezdve, csővezeték rendszerek nyomvonalának optimalizálásán, csavarlehúzó gépen belüli precíziós mérőművek kialakításán keresztül forgógépek gyártósori végellenőrző rendszerének kiépítéséig számos feladattal.

A szolgáltatás főbb elemei

A mérnöki szolgáltatásunk és tanácsadói tevékenységünk minden esetben alkalmazkodik megrendelőnk igényeihez, de az alábbiakban - a figyelem felkeltése érdekében - néhány fontosabb elemét röviden ismertetjük.

A feladat ill. probléma pontos felmérése. Ki ne tudná, hogy egy - pl. ismeretek hiányában - rosszul meghatározott feladat mennyi vesződéssel járhat. Épp elég, hogy a "valós" problémát meg kell oldanunk, nem hiányoznak a fölösleges kitérők, "vakvágányok".

Információ gyűjtés, értékelés - megrendelővel közösen. Az adott feladat megoldásának legfontosabb eleme. A hangsúly a "közös"-ön van. Számtalanszor előfordul ugyanis, hogy a megoldás a megrendelő szakembereiben "van" - mivel komoly ismeretük és tapasztalatuk van a témában -, csak nem tudnak kilépni a megszokott körből. Szakembereink eddig felhalmozódott ismereteik, tapasztalataik, probléma-megoldás orientált szemléletük segítségével hatékonyan tudják segíteni a feladatmegoldás folyamatát.

A feladat megoldása. Amennyiben az előző elemnél nem ér véget tevékenységünk, természetesen folytatjuk munkánkat a tervezésen keresztül a megvalósításig.

A szolgáltatás területei

A fentiek alapján nehéz lenne teljes listát adni arról, hogy mérnöki szolgáltatásunkat, tanácsadó tevékenységünket, mely területekre ajánljuk. Tehát a teljesség igénye nélkül:

  • ipari méréstechnika, érzékelők, távadók
  • rezgés- és villanymotordiagnosztika
  • egyedi és rendszerszintű géprezgésvédelem
  • termográfiai mérések, analízisek
  • forgógépek gyártósori végellenőrzése (villamos és mechanikai)
  • gépalapok, épületszerkezetek
Szolgáltatásunk alapja mérnökeink több évtizedes folyamatos kihívásokkal tűzdelt tapasztalata, felhalmozódott ismeretanyaga, melyek jól kamatoztathatók az újonnan felmerülő feladatok megoldásában. Önnél felmerül a probléma, mi - természetesen önökkel szorosan együttműködve - megkeressük az optimális megoldást.